logo

Kärlek

14 februari, 2014
tags:

Önskar en fin och härlig Alla hjärtans dag. Visste du att om man kramar någon hjärta mot hjärta och helst sju personer per dag eller fler. Sägs världen bli en kärleksfull värld. Det är verkligen värt att försöka hjälpa till att fylla världen med kärlek, eller hur!
Att krama någon som inte förväntar sig att få en kram. Kanske en arbetskamrat som man inte är hundra vän  med t ex. Då sker något alldeles extra med den energi som finns där mellan. Kanske blir det bästa vännen med tiden.

Kramar sprider kärlek alla dagar.


hjärta
Många kärleksfulla kramar!

Gudrun

 

 

 

Hästens år

30 januari, 2014
tags:

Det kinesiska nyåret 2014 infaller den 31 januari, då det blir hästens år. Då  lämnar vi ormens år bakom oss.

Det kinesiska nyåret är en riktig familjehögtid i Kina. Alla som kan försöker åka hem till sina föräldrar och familj för att träffa nära och kära. Familjemiddagen på nyårsafton är den viktigaste händelsen på nyåret. Man äter fiskrätter, eftersom ordet ?fisk? uttalas likadant som ?överflöd?.

Vid midnatt färgas himmelen av raketer och fyrverkerier. En återkommande gåva är en present i ett rött kuvert och man är vänligare än vanligt för det gäller att ta med så mycket som möjligt av godhet och överflöd. För att det nya året skall inbringa rikedom i alla livsaspekter. 

Hästens tecken

Hos kineserna symboliserar hästens år det ädla och eleganta men också snabbhet och uthållighet. Det står också för intelligens, vältalighet och frihet. Hästens år associeras också med glädje, flexibilitet, humor och fest.

Människor som är födda i hästens tecken tycker om att avancera snabbt. Uppbrott är inga problem för dem, de ser snarare fram emot alla livets förändringar. Man kan inte beskylla dem för att vara särskilt konservativa. Är man född i hästens tecken är man troligen väldigt självsäker och kanske till och med en aning skrytig.

Hästar gillar att aktivera sig, många av dem gillar sport och att engagera sig. De är bra på att fatta snabba beslut och tar ofta kommando över andra människor. De lär sig nya saker snabbt men kanske är de dock inte så duktiga på att verkligen slutföra alla projekt de påbörjar. Tålamod är knappast hästens starkaste sida.

Samtidigt är människor födda i hästens år har ett hett temperament och är samtidigt väldigt envisa ? det är svårt för dem att erkänna sina egna fel och brister. Samtidigt är de inte speciellt långsinta. De har dessutom väldigt svårt att lyda order och kan ha svårt för arbeten där de måste samarbeta alltför mycket med andra.

Hästar är kreativa och riktigt bra problemlösare men de kan ibland drömma sig bort och bli lite tankspridda också. Kanske är det för att de håller på med så många olika saker samtidigt. Hästar är också väldigt rakt på sak och förväntar sig detsamma tillbaka från sin omgivning.

Som yrke kan hästen nästan välja vad som helst eftersom denne har så lätt för att lära och är så flexibel, men ledaryrken eller yrken där man jobbar mycket individuellt brukar passa dem allra bäst. Det är dock viktigt att de får träffa många människor. Är man född i hästens år bryr man sig inte mycket om pengar och man är ofta väldigt generös.

Önskar er en trevligt Kinesiskt nyår.

Kramar
Gudrun

Naturens spratt

13 januari, 2014

Naturen är så fascinerad titta bara på det här trädet som
vi mötte när vi var på långpromenad i Sandsjöbacka. Vilket
konstverk, trädet har skapat en egen form. Undrar vad trädet vill
säga!!!


20140113-095455.jpg

Bild: Gudrun H Bengtsson

Kram på er
Gudrun

God Jul

22 december, 2013

Önskar er en riktigt skön och lugn jul. Där vänner och familj är det centrala. Att mysa och umgås, det är temat för jul eller hur!!

Tomtefamiljen har min mamma virkat. En given tradition att de plockas fram varje jul.


20131222-155641.jpg

Julkramar
Gudrun

Julträdet står på plats

13 december, 2013
tags:

Det blir ett julträd i år igen. För tredje året i rad har vi ingen julgran utan ett julträd. Och det har jag klätt på självaste Lucia dagen. Med julkulor som har tillkommit någon för varje år. Jag har köpt någon speciell varje år, gärna handmålad. Och varje kula har sin historia. Nu skall jag hänga upp några fler…

Kramar och ta det lugnt i jul planerandet!
Kramar
Gudrun


20131213-143555.jpg

Walk-in closets

2 december, 2013

Nu har jag fått mitt dröm walk-in closets. Rummet före gästrummet har varit ett rum till lite ut av varje. Men nu har jag målat väggarna vita med Light & Space  från Nordsjö. Eftersom rummet behöver mycket ljus. Fantastiskt vad det gjorde skillnad, nästan dubbelt så ljust. Även om rummet var målat vitt innan, men då med vanlig färg.
Jag har valt garderober med spegeldörrar som jag kan skjuta åt sidan och vanliga garderobsdörrar. Av den anledningen att när vi har gäster får man gå genom rummet för att komma till gästrummet. Då är det skönt att kunna dölja kläderna och även för gästerna blir det mer välkomnande. Inte så kul att gå genom en walk-in closets som gäst.

Nu återstår några detaljer så är allt klart…


DSC_00052

Fina askar pryder sin plats.

DSC_0006

Stilböckerna från bokhyllan har fått flyttat in i rummet. Och min solhatt har fått ett band av pärlor till utsmyckning.

DSC_0012

Här kan du se hur garderoberna speglar sig i spegeldörrarna. Den orientaliska mattan är en  symbol för rikedom enligt feng shui.

Bilder: Gudrun H Bengtsson

Kramar
Gudrun

 

 

Nytt uttryck eller intryck…

9 oktober, 2013

Vårt hus har fått ett nytt uttryck. Vi har målat om i helt nya kulörer.  Så all ledig tid har under sensommaren och nu på hösten gått åt till att måla. Jag tycker det är jätteroligt att måla. Jag ville ge huset ett nytt uttryck ljust, stilrent och fräscht.  Vi har ett tegelhus men ändå är det mycket i trä och många detaljer. Jag har inspirerats av två kulörerna som finns i teglet. Genom att välja en ljusare kulör på detaljer som t ex pelare, uterum har de framträtt bättre.  Fönster på huset, garagedörrar och entrédörr har markerats med en mörkare grå. Även sockeln har den mörkare går. Bra och näst intill ett måste är att prov måla innan man bestämmer sig. Jag valde att välja två grå toner med lite gult i. Utomhus tycker jag det blir varmare och harmoniserar bättre med naturen. Den ljusare grå har beteckningen S 3502-Y och den mörkare grå S 8502-Y. Det är många beslut som skall tas och i färgbutiken Nordsjö på Lilla Munkebäcksgatan i Göteborg fick jag hjälp av kunnig personal. Där fick jag veta att beroende på tidigare underlaget finns det olika produkter och för vårt hus blev det Tinova V Premium på allt trä och dörrar och fönster Tinova V från Nordsjö Idé & Design. Underbar produkt som täcker bra och är lätt att måla med.

Här får du se hur det blev, före och efter bilder.

FÖRE 

Entré/Framsidan


Ā

EFTER


IMG_1598

(Blå markiser skall bytas till mörk grå)

IMG_1597


Framsida ny

FÖRE

Garage dörrar


Ā
EFTER


DSC_0160

FÖRE

Fullt fart med att röja ut i uterummet.


Ā

Detaljer kommer fram så vackert med den ljusgrå. Rent och snyggt.

Här syns även självaste fotografen.


uterum ny


DSC_0163

Super bra laddningsbara lampor har vi i uterummet från Fatboy. Soffan är en förlängd gammal Gustaviansk soffa som jag bloggat om tidigare.
uterum innifrån
Foto: Gudrun H Bengtsson

Ha en riktigt bra dag.

Kramar
Gudrun