Taggar

One small seed

Värdefull
Hälsosam
Ömtålig
Lokal
Nytt liv

”Världen behöver drömmare och utförare, men framför allt
– drömmare som utför”
Vi har lärt oss att vi inte kan rädda världen på egen hand, men vi kan skapa små underverk. Vi kan så ett frö i en kruka, vattna varje dag och på så sätt skapa nytt liv – i våra egna hem. Trenden One Small Seed handlar om vår personliga relation till naturen. Det till synes vardagliga – men ändå fantastiska – faktum att en hel planta kan växa upp från ett litet frö.

Trenden One Small Seed representerar så mycket som är värdefullt för oss människor. Genom att ta in naturen och omge oss med den i våra hem, kan vi njuta av känsliga blad och överraskande blomning. Plantor är inte längre enbart dekorativa. De representerar den delikata balansen och betydelsen av natur i våra liv. Färgskalan i den här trenden inspireras av fotosyntesens princip. Vatten, sol, jord och lera, liksom känslan en tidig morgon eller tidig vår, spröda skott, vattniga gröna färger, regnmoln och bleka, fräscha pasteller. Även klara blomfärger är betydelsefulla. Tillsammans formar de en inomhusträdgård full av förundran.
CoulorFuture 2012, One small seed
ColourFuture 2012
Ta in naturen och omge dig med den hemma.
ColourFuture 2012
Vi behöver naturen för balans i livet.
Colour Future 2012
Skapa en inomhusträdgård med favoritväxter.
En gång om året samlas en internationell grupp kreativa experter inom olika områden för att bestämma vilka färger och trender som kommer att gälla under det kommande året. Deras åsikter, insikter och upptäckter översätts till färgkartor och bilder, som sammanställs till ”ColourFutures”. Ovan ser du en av 2012 års trender enligt denna grupp. Är du nyfiken på kulörerna som hör till? Gå till närmaste Nordsjö Idé & Design-butik!