Taggar

Rediscovered Heroes

Återupplivade
Vårt arv
Robusta
Industriella
Uppskattade

”Låt oss använda alla små, till synes värdelösa, resurser
som står till buds”
Att komma till en ekonomisk återvändsgränd kan ha sina fördelar. Det tillåter oss att titta oss omkring och upptäcka det som redan finns och hitta möjligheter på de mest osannolika platser, till exempel övergivna gamla byggnader som är allt annat än vackra. Vi är omgivna av saker som vi inte ser. Saker som är så vanliga, att vi blir blinda för deras existens. Men, vid en närmare titt, avslöjar de en egen skönhet och eget värde.

Titta in i järnhandlare, garage, kontor och fabriker. Här är ytorna fulla av användbara, pålitliga material, förvarade på de mest logiska sätt, allt från trä och gips till gem och broschyrer. Färgerna till den här trenden har jordnära kvaliteter från vårt industriella arv och maskulina ideal: jeansblått, rostig metall, maskingrönt, neutrala industrifärger och betonggrått.
Colour Future 2012
Colour Future 2012
Vanliga saker blir ovanligt vackra...
Colour Future 2012
Vårt industriella arv gör sig påmint.
Colour Future 2012
Gamla övergivna byggnader är idealet.
En gång om året samlas en internationell grupp kreativa experter inom olika områden för att bestämma vilka färger och trender som kommer att gälla under det kommande året. Deras åsikter, insikter och upptäckter översätts till färgkartor och bilder, som sammanställs till ”ColourFutures”. Ovan ser du en av 2012 års trender enligt denna grupp. Är du nyfiken på kulörerna som hör till? Gå till närmaste Nordsjö Idé & Design-butik!